2. 12. 2022

Slavnostní předpremiéra pohádky Největší dar

Rádi bychom touto cestou poděkovali České podnikatelské pojišťovně (ČPP), díky níž jsme měli ve čtvrtek 1.12. možnost pozvat na předpremiéru pohádky Největší dar děti z dětských domovů, pěstounských a adoptivních rodin, a také naše partnery a dobrovolníky, kteří nám celoročně pomáhají naplňovat poslání nadace.

„Jsme za tuto možnost velmi rádi. Každá příležitost pro setkání s dětmi z dětských domovů, ale i partnery a dobrovolníky nadace je pro nás radostná. Obzvlášť v předvánočním čase. Děkujeme proto společnosti ČPP za tuto možnost,“ uvedla ředitelka nadace Terezie Sverdlinová.

V hlavních rolích pohádky Největší dar se představila Sabina Rojková, Zuzana Slavíková, Boleslav Polívka, Jiří Dvořák, Petr Vančura, Radek Melša nebo Veronika Valíčková. V dalších rolích pak Anna Polívková, Chantal Poullain, Pavel Nový, Petr Čtvrtníček, Martin Stránský nebo Radim Fiala.

Pohádka Největší dar vznikla a byla natočena na Valašsku. Hudbu do ní složil a některé písně nazpíval nedávno zesnulý zpěvák, skladatel a básník David Stypka, držitel několika Andělů a cen Jantar a Žebřík. Pohádka je tak věnována jeho památce. Ústřední písní pohádky je duet Zázraky, který David Stypka nazpíval společně se zpěvačkou Ewou Farnou.