16. 9. 2021

Hýbejte se s TERIBEARem: Je odstartováno!

Ve čtvrtek 16. září 2021, v 10 hodin byl odstartován již sedmý ročník charitativního happeningu “Hýbejte se s TERIBEARem aneb Prima pohyb s medvědem powered by ŠKODA AUTO”, který pořádá Nadace Terezy Maxové dětem. Oblíbená akce proběhne letos již po sedmé a zapojit se do ní může kdokoliv v České republice i v zahraničí, má totiž stejně jako v loňském roce virtuální podobu. Stačí si stáhnout aplikaci Strava a zaregistrovat se na www.teribear.cz.

Cílem akce je pomoci vlastním pohybem opuštěným a znevýhodněným dětem v rámci 10 oblastí, kde Nadace Terezy Maxové dětem působí. Novinkou letošního roku je, že se můžou zapojit kromě běžců či chodců také cyklisté. Vzniká nová měřící jednotka – “TERIMETR”, což je 1 km chůze či běhu = 5 km na kole. Každý TERIMETR, který bude během happeningu zdolán, promění partneři nadace v konkrétní pomoc. Co TERIMETR, to 20 Kč na dobrou věc. Dopředu je známý výtěžek akce, který je 10 000 000 Kč, ale není známo, kdy se jej podaří dosáhnout. Záleží na množství lidí, kteří se do teribeaří rodiny přidají.